Libertas Pascal - Geboorte kaartjes


Zoals sommige wellicht weten hebben wij bij Boyd zelf een afbeelding gemaakt en deze via een website laten maken, echter was de kwaliteit niet optimaal en dat wouden we nu graag anders. Begrijp me niet verkeerd ik vind het kaartje van Boyd nog steeds mooi, maar de kwaliteit moest mooier kunnen. Ik ging zelf weer aan de slag want had al weer van alles in me hoofd. Het moest net zoals bij Boyd zwart wit zijn en het liefste met een foto, wel wou ik dit keer dat mensen de foto er eventueel vanaf konden halen.

In mijn hoofd had ik al een heel kaartje in gedachten en deze heb ik via de computer zelf precies zo gemaakt.
Met mijn ontwerp ben ik naar drukkerij Libertas Pascal gegaan, zij luisterde aandachtig naar mijn ideeën en keken naar mijn ontwerp.

Vanaf mijn ontwerp zijn zij gaan meedenken, ik wilde graag een foto op het kaartje bevestigen met een paperclip waarop mij wel werd gewezen dat dit een afdruk zou maken op ons kaartje. Superfijn dat hun zo eerlijk zijn geweest en mij hierop wezen, dit was zonde geweest voor zowel het kaartje als de foto. Uiteindelijk zijn het 2 foto's geworden die we hebben bevestigd met lijmdotjes.

Libertas Pascal had meerdere vragen voor ons, maar ook kwamen zij met te gekke ideeën. Ik wilde iets glanzends op de kaart, maar dit moest niet te veel "categorie meisje" worden. Drukkerij Libertas Pascal kwam met het idee om na de glans laag een matte laag te doen, dit is het uiteindelijk ook geworden en wat een stoer effect is dat!

Uiteindelijk hebben we afgesproken dat ik het juiste bestand naar drukkerij Libertas Pascal zou sturen en hun mij een proefdruk zouden opsturen in 2 varianten, geheel glanzend en mat glanzend. Zelf kwam ik er niet uit om mijn ontwerp in het juiste bestand te krijgen, hierbij heeft Liefmoment mij geholpen. Ook heeft Liefmoment alles recht gezet en na vraag wat pictogrammen vervangen.

Binnen een paar dagen lagen de proefdrukken op de mat, ik was ergens best zenuwachtig. Mijn eigen ontwerp ( met wat hulp van zowel drukkerij Libertas Pascal en Liefmoment ) was daar dan, is dit wat ik in me gedachte had of niet? 2 prachtige kaarten maar ik zag direct waar mijn voorkeur naar uitging, zou Robbie zijn keuze uitgaan naar diezelfde kaart? Het hoge woord was eruit, de glanzende kaart in combinatie met een matte afwerking.

Nu was het enkel nog wachten tot onze tweede zoon zich zou melden, wij hadden afgesproken met Liefmoment dat we naar haar alle gegevens zouden sturen zodat zij het kaartje compleet kon maken en wij deze zodra wij er klaar voor waren konden versturen naar Drukkerij Libertas Pascal. Toen wij eenmaal thuis waren met Brody konden wij thuis aan de slag met de kaartjes, adres stickers maken en de enveloppen dicht plakken met te gekke zwart wit (passend bij het kaartje) sluitstickers van inpakken met BYLM.

Wij hebben onwijs veel positieve reacties gehad op ons kaartje en vooral op de afwerking hiervan, blij dat drukkerij Libertas Pascal met dit idee afwerking kwam want dit is toch wel enorm uniek.

Reactie plaatsen

Reacties

Lieke
3 jaar geleden

Wat een mooi en leuk orgineel kaartje! Ik hou ervan!

Marit
3 jaar geleden

Vond het super leuk en een eer om mee te gaan naar het uitzoeken van de kleuren en de kaart! Veel over nagedacht en dit is precies wat bij jullie past😘😘😘